Sipas dermatologëve, make-up për halloween shkakton kancer

123
Të përdorësh make-up në festën e Halloween-it mund të jetë diçka zbavitëse për të gjithë ne por pas bojës së frikshme fshihen shumë dëme që i shkaktohen fytyrës.
Dermatologia Macrene Alexiades- Armenakas , pedagoge në Universitetin Yale ka zbuluar se makeupi me bojëra shkakton shpërthime aknesh,alergji dhe sëmundje vdekjeprurëse në lëkurën tonë.
Ajo shprehet për Daily Mail se kimikatet e gjetura në shumë produkte që përdoren për Halloween lidhen drejtëpërsërdrejti me kancerin në lekurë dhe atë në gji.
“Për shkak se ato janë e një cilësie të ulët kanë një përqindje të lartë konservatësh dhe kimikatesh si paraben që janë kanceroze,”- shpjegon Alexiades-Armankas.