Si trajtohet rasti kur tiroidja prodhon pak jod

138

HIPOTIROIDIZMI/ Vitet e fundit sëmundja është bërë mjaft e përhapur. Si vihet diagnoza dhe simptomat 

Hipotiroidizmi është një gjendje që karakterizohet me prodhim të ulët të hormoneve të gjëndrës tiroide. Ka mjaft sëmundje, të cilat rezultojnë në hipotiroidizëm. Këto sëmundje munden në mënyrë direkte ose indirekte të prekin gjëndrën tiroide. Pasi hormonet e gjëndrës tiroide ndikojnë në rritje, zhvillim dhe mjaft procese qelizore, mungesa e këtyre hormoneve reflektohet me një laramani të theksuar të shenjave dhe simptomave në trup. Ky shkrim ka të bëjë ekskluzivisht me hipotiroidizmin tek të rriturit.

Simptomat dhe shenjat

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf