Si t’i bëjmë edhe më të shëndetshme frutat?

293
A mund të hamë fruta sa të duam? Përgjigjja është jo sepse frutat përmbajnë sheqer.
Fruktoza që gjendet te frutat është një sheqer i thjeshtë, që përdoret edhe për të bërë shurup për ëmbëlsira. Rrjedhimisht, edhe me frutat nuk duhet ekzagjeruar.
Frutat me pak sheqer, siç është manaferra, kanë më pak ndikim në rritjen e sheqerit në gjak sesa fiku apo rrushi. Ndërsa molla, dardha dhe pjeshka janë në mesin e “renditjes së sheqerit”.
Që të ulni sasinë e sheqerit që merrni nga frutat ka një zgjidhje: shoqërojini me proteina: mollët shoqërojini me kos ose rrushtë me djathë.