Si të ushqehemi për të kuruar stresin dhe depresionin

145

Mëngjesi është vakti më i rëndësishëm për këdo, por veçanërisht për ata që vuajnë nga depresioni

Në zhvillimet marramendëse që po ecën njerëzimi, krizat e shumta ekonomike, ndryshimet e shpejta e të paparashikueshme klimaterike etj., e bëjnë më të lodhshme përshtatjen tonë me realitetin, ambientin si dhe përballjen me sfidat e përditshme. Faktorët e mësipërm dhe shumë të tjerë janë në themel të çrregullimeve psikologjike siç janë stresi, neurozat apo edhe depresioni. Për të përballuar këto çrregullime që prekin në forma të lehta apo më të rënda thuajse shumicën e shoqërisë, rëndësi kanë faktorët parandalues dhe trajtues. Një ndër elementët esencial në trajtimin e këtyre çrregullimeve të përshtatjes është dhe mënyra e të ushqyerit, një mënyrë, të cilën e sjell për lexuesit e Suplementit Shëndetësor mjeku endokrinolog Dashamir Gjergji.

Mënyra e ushqyerjes

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf