Si të pastroni dhe mbroni mushkëritë nga tymi i duhanit

146

REKOMANDIMET E MJEKËVE/ Ja lista e ushqimeve që mund t’ju ndihmojë gjithashtu nga infeksionet dhe tumori

Nëse tashmë jeni duke pirë duhan, përpiquni të paktën aq sa mundeni të reduktoni rrezikun nga të sëmundjet nga tumori. Ka mënyra të ndryshme për të pastruar mushkëritë nga katrani dhe toksinat dhe kështu të reduktoni rrezikun nga shfaqja e infeksioneve. Tumori i mushkërive është një nga shkaqet kryesore të vdekjes nga karcinoma në botë dhe nga ai më së shumti sëmuren duhanpirësit. Për këtë arsye mjekët u rekomandojnë të gjithë duhanpirësve të lënë duhanin. Më poshtë po ju japim listën e ushqimeve që mund t’ju ndihmojnë të pastroni paksa mushkëritë tuaja:

1. Misri i ëmbël

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf