Si ta kuptojmë se vuajmë nga ulçera peptike

747

Ulçera dhe pasojat në organizmin e njeriut. Kushtet atmosferike, shenjat, pasojat dhe trajtimi ushqimor dhe medikamentoz

Simptomat e ulcerës peptike ndryshojnë nga një person në tjetrin. Ju mund të keni ulçer pa qenë në dijeni për praninë e saj, derisa të keni simptoma shumë të dukshme ose të përjetoni komplikacione.

Tre simptomat e zakonshme të ulçerës peptike

Djegie ose dhimbje barku

Kjo është një ndër simptomat më tipike, por ka edhe njerëz të tjerë që nuk e kanë këtë simptomë tipike. Dhimbja mund të shfaqet një ose 2 orë pas të ngrënit, ose ndonjëherë në mes të natës ose herët në mëngjes. Ajo zakonisht ndodh, kur stomaku është bosh. Mund të ndjeni dhimbje në zonën ndërmjet kërthizës dhe gjoksit. Dhimbja mund të zgjasë nga disa minuta në disa orë, dhe shpesh lirohet nga të ngrënit ose të pirit e qumështit.

Përzierje dhe të vjella

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf