Si mund të parandaloni krijimin e gurëve në veshka

142

DIAGNOSTIKIMI DHE TRAJTIMI/ Fatkeqësisht gurët në veshka janë një prej sëmundjeve të shpeshta të traktit urinar

Shumica e gurëve në veshka largohet nga trupi pa ndihmën e mjekut. Por ndonjëherë gurët nuk largohen. Ata madje edhe mund të rriten. Në këto raste mjeku juaj mund të ndihmojë në eliminimin e tyre. Ju duhet ta kontaktoni mjekun nëse keni njërën prej këtyre shenjave:

-Dhimbje ekstreme në shpinë ose anash, të cilat nuk largohen

-Gjak në urinë

-Temperaturë dhe të dridhura

-Vjellje

-Urinë e cila ka erë të keqe ose duket e turbullt

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf