Si mund të kurohet dhe parandalohet alzheimeri

141

SËMUNDJA E TRURIT/ Sëmundja shfaqet dy herë më shumë tek personat me nivel të ulët arsimor dhe ekonomik

Alzheimeri është një sëmundje e trurit, e cila shkakton ngadalësimin e përshkallëzuar të aktiviteteve të përditshme si komunikimin, gjykimin, konceptimin, mësimin. I shndërruar në sëmundjen më të rrezikshme dhe ëndrrën e frikshme të të moshuarve, alzheimeri është një problem shëndetësor, i cili nuk duhet nënvlerësuar. Me anë të masave të marra që në moshë të mesme mund të arrihet parandalimi i tij në vazhdim.

Shkrimin e plotë mund ta lexoni në brendësi të “Telegraf” print