Si mund ta parandalojmë hemorragjinë cerebrale

239

Parandalimi është rruga më e sigurt për një jetë të gjatë e të shëndetshme

Gjithmonë flasim për sëmundje dhe për mënyrën e kurimit të tyre, por ajo që është më e vlefshme është parandalimi. Sigurisht, parandalimi është rruga më e sigurt për një jetë të gjatë e të shëndetshme. Hemorragjia në tru, edhe pse është një sëmundje, e cila nuk është shumë e përfolur, ka filluar gjithnjë e më tepër që të bëhet problem serioz për popullatën.

Populli e njeh si sëmundjen e ”plasjes së gjakut në tru” dhe, në shumicën e rasteve, rezulton fatale për njerëzit. Në fakt, kështu e konsiderojnë edhe mjekët specialistë. Faktorët që ndikojnë në hemorragjinë në tru janë të shumtë, por më kryesori është përdorimi i tepërt i alkoolit. Përdorimi i tepërt dhe i vazhdueshëm i tij, bën që pacientit t’i shkaktohet një hemorragji në tru, pasi ai ul forcën koaluguese të gjakut.

Çfarë është hemorragjia cerebrale dhe cilët janë faktorët që ndikojnë në avancimin e sëmundjes?

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf