Si mjekohet anemia te femrat

497

Profilaksia e anemisë duhet nisur nga evidentimi i hershëm i saj. Ja ushqimet që përmbajnë hekur

Femrat janë kontingjenti më i prekur nga anemia. Të gjithë kontingjentët me anemi, sado e vogël të jetë ajo, duhen konsultuar dhe kuruar rigorozisht. Kurimi është më i lehtë dhe më i plotë dhe natyrisht më i suksesshëm, kur trajtohet shpejt. Mjekimi është i thjeshte dhe praktik. Ai fillohet gjithmonë duke bërë një përllogaritje midis diferencës së sasisë së hemoglobinës në gram, të gjetur në organizëm, me atë të normës. Kjo shumëzohet me koeficientin e ëintrap 0.255. Në këtë mënyrë gjejmë sasinë totale të hekurit që duhet të japim. Preparatet me hekur sot gjenden me bollëk në rrjeti farmaceutik…

Shkrimin e plotë mund ta lexoni në brendësi të “Telegraf” print