Shkencëtarët japin shtatë mënyrat e reja që ulin tensionin e lartë

288

Tensioni rrit rrezikun për sëmundjet e zemrës, goditjet në tru, aneurizmi, rëniet kognitive dhe problemet në veshka

Hipertensioni (ose tensioni i lartë i gjakut) është gjendje me të cilën përballen miliona njerëz nëpër botë. Ky është shkaku kryesor i sëmundjeve të zemrës dhe sulmeve në tru. Tensioni i lartë i gjakut është vetëm një nga simptomat e sëmundjeve të zemrës. Hulumtimet kanë treguar që ulja e tensionit të gjakut mund të ndihmojë në shmangien e komplikimeve serioze të sëmundjeve të zemrës. Tensioni i lartë i gjakut rrit rrezikun nga infarkti i zemrës dhe sulmi në tru, aneurizmi, rëniet kognitive dhe dështimi i veshkave. Tensioni i lartë i gjakut mund të shkaktojë shumë probleme shëndetësore. Për fat të mirë, ekzistojnë mënyra të thjeshta me ndihmën e të cilave do ta kontrolloni dhe ulni nivelin e tensionit të gjakut.

1.Shëtisni 

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf