Shkencëtarët deshifrojnë mekanizmin e antimikrobikëve

130

Në luftën kundër baktereve, hulumtuesit kanë shënuar një goditje direkte. Ata kanë bërë një zbulim, i cili do të shkurtonte rrugën e antibiotikëve të rinj dhe të fuqishëm.

Zhvillimi i shpejtë i rezistencës bakteriale ndaj antibiotikëve tradicionalë (si penicilina ose vankomicina) është bërë një shqetësim i madh në shëndetësinë publike. Meqenëse bakteret rezistente mund të zhvillohen më shpejtë sesa prodhimi i antibiotikëve të rinj, të kuptuarit se si këto molekula funksionojnë, mund t’i ndihmojë fabrikat e barnave që të fokusohen në prodhimin dhe nxjerrjen sa më të shpejt në treg të antibiotikëve të fuqishëm.

për më tepër lexoni Gaetën Telegraf