Shkaqet që çojnë në heqjen e mitrës dhe tre metodat kirurgjikale që përdoren

2563

HISTEREKTOMIA/ Shenjat që tregojnë sëmundjen, mënyrat diagnostikuese dhe rastet kur duhet ndërhyrja

Histerektomia është operacioni më i shpeshtë në gjinekologji. Ky operacion bëhet për të hequr mitrën. Ja cilat janë arsyet që çojnë në heqjen e mitrës.

Shkaqet  

-Menometroragjia- mense ( periodat ) në sasi të madhe dhe që zgjasin më shumë se 7 ditë. Nëse zgjat disa muaj ose më shumë mund të shkaktojë anemi të ndryshme te pacientja deri në anemi të thellë që çon në marrjen e gjakut.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf