Shega ndihmon trurin, kuron sëmundjet deri tek Alzhaimer

114
Revista “ACS Chemical Neuroscience” ka publikuar një artikull ku argumenton se konsumimi i shegës ndihmon në mbrojë trurin nga sëmundjet neurologjike kryesisht alzhaimer-it.
Artikulli është publikuar pas një studimi 8 vjeçar ku kanë marrë pjesë rreth 2489 individë nga mosha 50 deri 68 vjeç. Dihet që shega është e pasur me antioksidues, dhe se ndihmon te problemet e zemrës por publikimi i këtij rezultati ka qenë befasuese për të gjithë.
Ekspertët kanë vërtetuar se falë baktereve të mira në mikroflorë, prodhohen molekula, që kanë ndikim kundër inflamacioneve.