Sëmundjet e zemrës, mjekët: kujdes, po preken edhe moshat e reja

228

SENZIBILIZIM/ Në 20 vitet e fundit, në vendin tonë ka një rritje të ndjeshme të sëmundjeve kardiovaskulare

Në Ditën Botërore të Sëmundjeve të Zemrës që ishte ditën e djeshme u organizuan aktivitete sensibilizuese për ndërgjegjësimin e qytetarëve për kontrolle rutinë, kjo, pasi, këto sëmundje po prekin dhe moshat e reja rreth 25 vjeç. Dita Botërore e zemrës mbahet në nivel global çdo vit të dielën e fundit të muajit shtator për të informuar njerëzit në lidhje me sëmundjet kardiovaskulare, të cilat janë shkaku më i madh i vdekjeve në të gjithë botën. Dita Botërore e zemrës gjithashtu synon të promovojë masa parandaluese që zvogëlojnë rrezikun e sëmundjeve kardiovaskulare. Sëmundjet kardiovaskulare shkaktojnë vdekje të parakohshme. Në botë këto sëmundje shkaktojnë çdo vit 17.3 milion vdekje dhe shifrat janë në rritje. Deri në vitin 2030, pritet që çdo vit, 23 milion njerëz në botë do të vdesin nga sëmundjet e zemrës.

Shkaktarët 

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf