Sanduiçët që zvogëlojnë rrezikun e kancerit kolorektal

220
Sipas një studimi të fundit, të ngrënit një sandwiç drithërash, zvogëlon kancerin e kancerit kolorektal për 17 për qind. Në fakt në studimi e Harvardit thuhet se sa më shumë që hani aq më i ulët do jetë rreziku nga ky lloj i kancerit.
Studimi që u bë si një bashkëpunim me Fondin Botëror të Kërkimit të Kancerit, është i pari që lidh kokrrat e grurit me rrezik më të ulët të kancerit.
Por ata paralajmërojnë që ju duhet të kaloni proshutën dhe të zgjedhni një vegjetarian ose peshk për mbushje, pasi hulumtimet e tyre gjithashtu treguan se mishrat e përpunuara prishin të gjitha përfitimet shëndetësore.