Rrushi, dobitë e tij në shëndetin tonë

611
Nëse do bënim një listë me frutat më të shëndetshme patjetër që rrushi do ishte ndër vendet e para të rënditjes. Është e këshillueshmë për cdo moshë, gjini, konsumimi rreth 250 gramë rrushi në ditë. Sipas studiuesve, kjo do ishte një ushqim ideal, i cili do sjellë shumë përmirsime në shëndetin tuaj . Rrushi pastron veshkat, ndihmon në eleminimin e gurëve të vegjël, pastron infeksionet në mëlçi, normalizon rrahjet e semrës, ul rrezikun e kancerit. Gjithashtu, për shkak të sasisë së madhe të antioksidantëve që përmban, rrushi është armiku kryesor i rrudhave, si dhe lufton aknet. Këto efekte që sjell në organizëm, janë shumë të domosdoshme dhe nuk variojnë nga ngjyra apo lloji i rrushit.