Pse shkaktohet pankreatiti akut, kush janë më të rrezikuar dhe si mund të mbroheni

179

Kujdes! Pankreatiti mund të jetë akut, i cili ndodh papritur dhe mund të jetë kërcënues për jetën

Pankreatiti akut zakonisht shfaqet papritur me dhimbje që në disa raste janë shumë të forta në zonën abdominale (të barkut) dhe mund të ndihen edhe në shpinë. Ndonjëherë dhimbja nis e lehtë dhe shtohet progresivisht pas ngrënies apo abuzimit me alkoolin. Rekomandohet eliminimi i të skuqurave, vezëve, majonezës dhe sigurisht alkoolit. Por se si shkaktohet pankreatiti akut, cilat janë shenjat e tij, si diagnostikohet dhe si trajtohet ky inflamacion i pankreasit i shpjegojmë për lexuesit në materialin e mëposhtëm

Çfarë është pankreatiti akut?

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf