Pse paraqiten këto ciste te femrat, simptomat dhe cilat mosha janë të përfshira

263

Cistet e vezoreve, duhen kapur në kohë dhe të përcaktohet saktë lloji i tyre për t’i eliminuar

Në të shumtën e rasteve, cistet e vezoreve janë të ashtuquajtura ciste funksionalë, të cilat paraqiten në kuadër të zhvillimeve normale siç është pjekja e qelizës vezë, ovulimi dhe krijimi i trupit të verdhë. Gjatë ciklit menstrual, si pasojë e mos shpërthimit të folikulit (nuk ndodh ovulimi dhe lirimi i qelizës vezë), vjen deri tek grumbullimi i lëngut relativisht të kthjellët-seroz dhe formohen cistet e vezores. Këto ciste i hasim në moshën reproduktive, te femrat e reja. Po ashtu në disa raste, cistet në vezore formohen si pasojë e sëmundjes endometrioze, ku gjëndrat e mukozës së mitrës (endometriumit) ndodhen të lokalizuara në vezore.

Simptomat që i shkaktojnë cistet e vezores

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf