Pse nuk duhet të përdorni antibiotikë kur i keni hundët e zëna

387
Nëse i keni hundët e zëna, mos përdorni antibiotikë. Një studim i ri ka hedhur tezën se ilaçet dhe antibiotikët e ndryshëm i dëmtojnë receptorët e nuhatjes.
Ka disa mënyra sesi ilaçet mund të dëmtojnë nuhatjen, duke bllokuar rrugën e nervave. Efektet anësore të antibiotikëve janë të njëjta si tek femrat edhe tek meshkujt.
“Aftësia jonë për të nuhatur është e bazuar në një proces kompleks, që kalon në rrugë të ndryshme. Nëse ndonjë pjesë e zinxhirit thyet ose dëmtohet, atëherë aroma nuk arrin të depërtojë në trurin e njeriut dhe të gjitha aromat do duken njësoj,” shpjegon kirurgu Michael Papesch.