Prof. dr. Carlo Celli: Këmba e sheshtë ose dystaban është humbja e harkut të këmbës

1249

INTERVISTA/ Flet Prof. Dr. Carlo Celli-Shef i Ortopedisë në Romë: Shqiptarët janë shumë të prekur nga sëmundjet artrozike

Klinika italiane ka filluar fushatën “Qëndrim i drejtë, një e ardhme e shëndetshme”, të udhëhequr nga prof.dr. Carlo Celli dhe stafi i tij, për një sensibilizim dhe diagnostikim sa më të hershëm të sëmundjeve të shtyllën kurrizore dhe këmbës së sheshtë, tek fëmijët e vegjël nga mosha 5 vjeç.

 Profesor Celli, çfarë do të thotë skoliozë dhe këmbë e sheshtë?

 Skolioza është një patologji që përcaktohet nga një kurbaturë ose një harkim  i kolonës vertebrale në planin frontal.

 Këmba e sheshtë ose Dystaban është humbja e harkut  plantar, e harkut të këmbës  dhe rrëzimi i tij, duke e bërë shputën e këmbës të sheshtë. Këto  janë sëmundje  evolutive që shfaqen  kryesisht në moshën  fëminore  dhe evuluojnë gjatë jetës.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf