Problemet shëndetësore të të moshuarve dhe si mund ti trajtojnë ato

675

Sëmundjet kronike përbëjnë problemet shëndetësore që prekin personat e moshave të mesme dhe ata të moshës së tretë.

Problemet shëndetësore me të cilat përballet mosha e tretë në vendin tonë, gjatë viteve të fundit kanë pësuar rritje të ndjeshme. Ndër komplikacionet më të shpeshta janë sëmundjet kardiovaskulare, problemet me shëndetin mendor, ato kockore për të cilat nëse tregohet kujdesi  i duhur mund të shmangen edhe dëmtimet serioze të shëndetit.

Ndryshimet fiziologjike që shfaqen tek të moshuarit

Ndryshimet fizike që ndodhin me kalimin e moshës janë shumë të lidhura me individin. Në përgjithësi mund të thuhet se ndryshimet fizike tek të moshuarit janë tepër graduale dhe ato sjellin invaliditet shumë më rrallë sesa mendohet. Karakteristika më universale, e lidhur me kalimin e moshës, është prirja për ‘t’u ngadalësuar’.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf