Plazhi, çfarë duhet të hani që lëkura juaj të mos digjet nga dielli

259

Ushqimet që do t’ju mbrojnë gjatë verës janë vishnjat, kërpudhat, shega dhe peshku i dhjamosur

Shumica prej nesh lyhemi me kremra mbrojtëse nga dielli dhe mbulohemi me kapelë dhe këmisha të gjata kur mundemi, por nuk ka ndonjë mënyrë për të shmangur të gjithë ekspozimin e dritës së diellit. Një eksperiment i disa viteve më parë ka arritur në përfundim se konsumimi i antioksiduesve ndihmon mbrojtjen e lëkurës nga dëmtimi që i shkakton dielli. Kjo mund të arrihet duke konsumuar ushqime të caktuara, të cilat përmbajnë përbërës antioksidues që mbrojnë dhe ripërtërinë lëkurën. Por e keni ditur se sasia e antioksiduesve në gjakun tuaj ulet kur lëkura ekspozohet në dritën e diellit? Prandaj është e rëndësishme të siguroheni se kemi prani të mjaftueshme të antioksiduesve në lëkurë. Ja edhe pesë ushqimet kryesore që ndihmojnë në këtë aspekt…

Për më shumë lexoni në brendi të gazetës Telegraf