Përzierja e verës me vaj ulliri largon gurin në tëmth

549

TRE MJEKIME POPULLORE/ Këshilla të rëndësishme se si duhet të përgatisni recetat që shërojnë sëmundjen

Shkak i formimit të tyre është jeta pa lëvizje, çrregullimet e tretjes së ushqimeve ose shtatzënia. Shenjë e shfaqjes së tyre është rëndimi në anën e djathtë të barkut. Këto dhimbje përhapen në drejtimin lart, si dhe zverdhje në lëkurë. Shpesh shfaqen edhe dhembje të forta në formë kolike. Kjo sëmundje mund të zgjasë për shumë kohë. Me bllokimin e kanalit në fshikëzën e mëlçisë, tëmthi kalon në gjak dhe i sëmuri zverdhet. Megjithatë tëmthi ndihmon në tretjen e ushqimeve. Ai përmban substanca helmuese, prandaj kalimi i tij në gjak është shumë i dëmshëm.

Lakrat turshi 

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf