Përdoruesit e alkoolit kanë më pak gjasa të…

214
Personat që konsumojnë alkool tre deri në katër herë në javë kanë më pak gjasë që të zhvillojnë diabetin e tipit 2, krahasuar me ata që nuk konsumojnë fare alkool. Kështu është thënë në një studim të publikuar tek Diabetologia.
Hulumtimi është zhvilluar me më shumë se 70,000 persona, duke analizuar sa herë konsumojnë alkool dhe sasinë e tij.
Megjithatë ekspertët kanë thënë që kjo nuk do të thotë që duhet të pini më shumë se sa është e rekomanduar.