Pemët dhe perimet që mposhtin lodhjen pranverore

322
Për të gjithë ata që janë lodhur nga dimri i gjatë, nga të qëndruarit brenda, po afrohet koha për të shijuar ditët e ngrohta dhe gjelbërimin e pranverës, sepse pranvera është dhe stina e ndryshimit, i cili vjen në mënyra të ndryshme e sidomos në ushqim. Çdo stinë ka domethënien e vet. Ushqimi më i mirë në këtë periudhë është ai që vjen direkt e nga natyra, i freskët dhe i shëndetshëm për organizmin. Sytë tanë lodhen nëse shohim gjatë gjithë kohës të njëjtat pemë dhe perime. Ndaj është koha të zgjidhni shijen e pranverës. Shijoni sallata të ndryshme të shoqëruara me shumë fruta. Mund të eksperimentoni me to duke krijuar dhe sallatat më interesante, të cilat duhet të jenë të parat në tryezë. Është e rëndësishme të dihet se në çdo stinë duhen ngrënë pemët dhe perimet përkatëse, pasi vetëm në kohën e tyre ato mund të keni vlerat e vërteta.
Lakra
për më tepër lexoni Gazetën Telegraf