Pasi keni kaluar parainfarktit, ja 8 mënyrat për ta mbajtur zemrën të shëndetshme

360

TRAJTIME/ Stresi, dietat, diabeti, pesha janë ndër faktorët kryesorë, që shkaktojnë infarktin dhe parainfarktin

Ndër faktorët kryesor që shkaktojnë parainfarktin janë stresi i vazhdueshëm, pirja e duhanit, pirja e alkoolit shkakton probleme dhe parainfarkt në zemër, mbipesha predisponon gjithmonë një parainfarkt, mosha, kalimi i të pesëdhjetave është ndër faktorët e parainfarktit, seksi mashkull është më i prekur nga kjo sëmundje, hipertensioni dhe mos kurimi i tij shkakton infarkt, mos kurimi i diabetit bëhet shkak për një infarkt, dietat e forta shkaktojnë probleme në zemër dhe kushtet atmosferike luajnë një rol të madh në punën e zemrës. Por për të pasur një zemër sa më të fortë pas një parainfarkti më poshtë po ju japim tetë mjekime popullore, të cilat cilësohen si shumë të rëndësishme për shëndetin e zemrës, sigurisht nuk duhet të lini pas dore ilaçet, të cilat ua ka caktuar mjeku juaj kardiolog, pasi pjesa popullore është thjeshtë një ndihmesë për mos ecurinë e sëmundjes.

1. Lëngu i tre limonëve hidhet në një shishe dhe shtohet një lugë kafeje kripë e shtypur imët. Tundet derisa të shkumëzojë dhe pihet një lugë gjelle çdo një orë.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf