Paraliza faciale, trajtimi mjekësor sipas rastit dhe masat parandaluese

1196

Kujdes, paraliza faciale shkaktohet nga të ftohtët, viruset, sëmundjet kronike, tumoret, goditjet nga jashtë dhe operacionet

Lëvizjet e muskujve të fytyrës arrihen me anë të nervit të fytyrës që quhet nervi facial. Me urdhrat që vijnë nga truri, fytyra jonë merr pamje të ndryshme duke formuar shprehje të ndryshme. Nëse disa sëmundje apo probleme të ndryshme bëhen shkak që kjo lidhje të ndërpritet atëherë edhe lëvizjet fytyrës humbasin plotësisht apo pjesërisht. Në mjekësi kjo gjendje quhet paraliza faciale.

për më shumë lexoni Gazetën Telegraf