Ndikimet në mushkëri nga ngushtimi i bronkeve

552

KUJDES! Reduktoni ekspozimin ndaj grimcave dhe kimikateve profesionale që shkaktojnë SPOK-un

Sëmundja Pulmonare Obstruktive Kronike (SPOK) është shkaktare kryesore e sëmundshmërisë kronike dhe e vdekshmërisë në botë. SPOK është një sëmundje që karakterizohet nga ngushtimi i bronkeve që nuk është plotësisht reversibile. Ngushtimi i bronkeve është i vazhdueshëm dhe shoqërohet me një përgjigje inflamatore jo normale të mushkërive, ndaj grimcave dhe gazeve të dëmshme. SPOK diagnostikohet vetëm kur kjo sëmundje është klinikisht e dukshme dhe mesatarisht e avancuar. Nga studimet është parë që SPOK është më e përhapur në vendet ku pirja e duhanit është e lartë.

Faktorët e riskut për SPOK

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf