Të konsumoni 1500 kalori në ditë është mëse e thjeshtë dhe tepër e shijshme kur ndiqni këtë plan ushqimor për humbjen e peshës. Doni të hani sa më shumë por njëkohësisht doni të humbni peshë? Lajme të mira për të gjithë ju! Mund të hani ushqim të shijshëm që ka përmbajtje të ulët kalorike, me këtë plan ushqimor 5-ditor që ju ndihmon të humbni peshë. Ky plan ushqimor është dizenjuar për të ofruar një balancim të vakteve të shijshme dhe të mbushura me lëndë ushqyese për humbje në peshë.

Dita e parë

Mëngjesi (324 kalori)

Vezë me perime

-2 vezë të mëdha, të përziera

-3/4 e kupës me perime sipas zgjedhjes suaj (provoni kungujt, kërpudhat dhe qepët) të gatuara në ¼ e lugës së cajit vaj ulliri

-30 gr djathë

-1 fetë bukë të thekur

Kombinoni vezët dhe perimet e sipër hidhini djathë. Shërbejeni me bukën e thekur.

Vakti i ndërmjetëm (95 kalori)

-1 mollë mesatare

Dreka (387 kalori)

-1 racion sanduic me perime dhe salcë (hummus)

-1 portokall mesatar

Vakti i ndërmjetëm (181 kalori)

-10 arra

-1 lugë gjelle çokollatë të zezë

Darka (514 kalori)

Karkaleca dhe fasule të zeza

-1/2 e kupës fasule të zeza, me pak piper të kuq

-1/2 e kupës quinoa të gatuar

-150 gr karkaleca të qëruar të gatuar në ½ e lugës së gjellës vaj ulliri

-1 kupë perime sipas zgjedhjes suaj (provoni specat dhe qepët) të gatuar në ½ e lugës së gjellës vaj ulliri dhe me pak kripë e piper.

Kombinoni fasulet dhe quinoan bashkë në një tas. Sipër hidhini karkalecat, perimet, selino të freskët dhe lëngun e një lime.

Totali ditor: 1051 kalori, 85 gr proteina, 1566 gr karbohidrate, 35 gr fibër, 66 gr yndyrë, 1349 mg kripë.

Dita e dytë

Mëngjesi (344 kalori)

Tërshërë me fruta dhe arra

½ e kupës me tërshërë e gatuar me ½ e kupës qumësht të skremuar dhe ½ e kupës ujë

-1/2 e kupës luleshtrydhe të prera në feta

-1 lugë gjelle arra të copëtuara

-2 lugë caji mjaltë

Në tërshërë hidhni luleshtrydhe, arra, mjaltë dhe pak kanellë.

Vakte të ndërmjetme (70 kalori)

-2 mandarina

Dreka (387 kalori)

Sallatë jeshile me qiqra

-2 kupa perime jeshile të përziera

-1/2 e kupës feta kastraveci

-8 domate qershi, të përgjysmuara

-1/3 e kupës me qiqra të konservuar, të lara mirë

-1 ½ e lugës së gjellë djathë

-8 ullinj

Kombinoni të gjithë përbërësit dhe sipër sallatës hidhni 1 lugë gjelle vaj ulliri dhe uthull balsamike.

Vakt i ndërmjetëm (147 kalori)

-8 arra

-5 kajsi të thara

 

Darka (529 kalori)

-1 racion “takos” me lulelakër

-1 racion  “tortilla”

-1/4 e kupës guacamole

Totali ditor: 1467 kalori, 42 gr proteina, 188 gr karbohidrate, 35 gr fibër, 66 gr yndyrna, 1607 mg kripë.

Dita e tretë

Mëngjesi (331 kalori)

-1 racion tost me avokado

-1 caj jeshil matcha

-1 mandarinë

Vakt i ndërmjetëm (154 kalori)

-2 karrota mesatare

-1/4 e kupës hummus (lloj salce)

Dreka (406 kalori)

Sallatë me djathë dhie dhe fiq

-2 kupa me perime jeshile të përziera

-4 fiq të tharë, të prerë hollë

-30 gr djathë dhie

-2 lugë gjelle bajame

Për salcën sipër: Kombinoni 1 lugë gjelle vaj ulliri dhe uthull balsamike, ½ e lugës së cajit mjaltë dhe pak kripë e piper. Kombinoni të gjithë përbërësit e sallatës.

Vakt i ndërmjetëm (95 kalori)

-Mollë dhe kanellë

-1 mollë mesatare, e prerë në feta

-1/8 e lugës së cajit, kanellë

Hidhini sipër fetave të mollës, kanellë.

Darka (497 kalori)

-1 racion spageti me kungull dhe pulë, si dhe avokado pesto

Totali ditor: 1483 kalori, 62 gr proteina, 150 gr karbohidrate, 35 gr fibra, 78 gr yndyrë, 1538 mg kripë.

Dita e katërt

Mëngjesi (321 kalori)

Tërshërë me boronicë dhe mjaltë

-1/2 e kupës tërshërë e gatuar me ½ e kupës qumësht të skremuar dhe ½ e kupës ujë

-3 boronica të thata,

-1 lugë çaji mjaltë

-Pak kanellë

Hidhini tërshërës pak boronicë, mjaltë dhe kanellë.

Vakt i ndërmjetëm (181 kalori)

-10 arra

-1 lugë gjelle çokollatë

Darka (401 kalori)

Mish gjel deti dhe mollë

-2 feta bukë

-2 lugë çaji mustardë

-1 mollë mesatare e prerë në feta

-90 gr mish gjel deti me kripë të ulët

-2 lugë gjelle djathë

-1 kupë me perime të përziera

Sipër bukës vendosni 1 lugë çaji mustardë, ½ e fetave të mollës, mish gjel deti dhe 1 lugë gjelle djathë. Bëni të nëjtën gjë me fetat e tjera të bukës, e më pas piqini ose thekeni. Shtoni dhe perimet e përziera në sanduic, ndërsa fetat e mollës lërini anash.

Vakt i ndërmjetëm (154 kalori)

-2 karrota mesatare

-1/4 e kupës hummus (lloj salce)

Darka (454 kalori)

-1 racion salmon me asparag

-1 kupë oriz kaf të gatuar

Totali ditor: 1511 kalori, 76 gr proteina, 197 gr karbohidrate, 30 gr fibra, 48 gr yndyrna, 1494 mg kripë.

Dita e pestë

Mëngjesi (369 kalori)

-1 racion vezë me salcë

-1 banane të vogël

Vakt i ndërmjetëm (135 kalori)

-2 mandarina

-5 arra

Dreka (393 kalori)

Sallatë me spinaq , fasule të bardha dhe tuna

-2 kupa spinaq

-1/3 e kupës tuna

-1/3 e kupës fasule të bardha të konservuara

-1 kupë me perime sipas zgjedhjes suaj (provoni domatet dhe kastravecët.)

Kombinoni përbërësit dhe sipër sallatës hidhni dy lugë gjelle uthull.

Vakt i ndërmjetëm (101 kalori)

-1 dardhë mesatare

Darka (499 kalori)

-1 porcion mish pule

-feta të holla buke, të pjekura dhe të spërkatura me vaj 1 lugë gjelle vaj ulliri secila

Totali ditor: 1497 kalori, 88 gr proteina, 145 gr karbohidrate, 30 gr fibra, 71 gR yndyrë, 2017 mg kripë