Mënyrat si të mbroni enët e dëmtuara të gjakut dhe çrregullimet e tensionit

211

SHKENËTARËT AMERIKAN/ Doza e rekomanduar ditore e kripës është 6 g ose e thënë ndryshe 1 lugë të vogël

Konsumimi i tepruar i kripës në periudhën prej disa vitesh mund të dëmtojë enët e gjakut, pohojnë shkencëtarët amerikanë nga universiteti i Harvardit. Në hulumtim kanë marrë pjesë më shumë se 5.000 meshkuj dhe femra, të cilëve gjatë periudhës prej 6 vitesh, shkencëtarët përmes testeve laboratorike të urinës u kanë matur nivelin e natriumit.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf