Menopauza, simptomat, pasojat dhe shkaqet

415

Ndryshimet psikologjike, seksuale dhe metabolike gjatë menopauzës mund të përkeqësohen në sëmundje

Menopauza është një gjendje normale fiziologjike dhe tipike e të gjitha femrave, ajo karakterizohet nga ndërprerja e cikleve menstruale dhe më pas paaftësia për të lindur. Kjo periudhë përkon me fundin e aktivitetit ovarian, që është ndalimi i vezores së prodhuari hormone femërore primare si estrogjeni dhe follicles. Edhe pse kjo është një gjendje normale, femrat i nënshtrohen një sërë ndryshimesh psikologjike, seksuale dhe metabolike, të cilat në disa raste mund edhe të përkeqësohen në sëmundje.

Rezultati dhe pasojat e menopauzës

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf