Me ndihmën e terapisë mjekësore, ja se si mund ta merrni veten pas goditjes në tru

189

MPIKSJA E GJAKUT/ Lloji i simptomave varet nga lloji i goditjes në tru dhe nga pjesa e trurit që është prekur

Goditja në tru ndodh kur qarkullimi i gjakut të pasur me oksigjen bllokohet në një pjesë të trurit. Pa oksigjen, qelizat trunore fillojnë të vdesin vetëm pas disa minutash. Gjakderdhja aksidentale në tru, po ashtu mund të shkaktojë goditje nëse i dëmton qelizat trunore.

Shkaktarët

Goditja iskemike dhe TIA

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf