Më mirë të konsumojmë oriz të bardhë apo me ngjyrë kafe?

274

Shpesh kemi dëgjuar për ndasitë mes orizit të bardhë dhe orizit ngjyrë kafe. Rreth këtyre ndasive kemi dëgjuar se oriz në ngjyrë kafe është shumë më i shëndetshëm sesa ai i bardhë, por nuk duket të jetë kështu.

Sipas ekspertëve orizi i bardhë tretet më lehtë dhe gatuhet më shpejtë. Gjithashtu ai është më i pasur në karbohidrate se orizi në ngjyrë kafe.

Ky i fundit ka përmbajtje të lartë në arsenik, gjë që është goxha problem për shëndetin. Nga ana tjetër orizi i bardhë ka më pak toksina dhe i ka nivelet fibrave më normale. Mesa duket rezulton se më mirë është të zgjidhet orizi i bardhë sesa ai ngjyrë kafe.