Luleshtrydhet ndikojnë në përmirësimin e kujtesës

220
Shumica e njerëzve nuk e dinë se luleshtrudhet janë të mahnitshme për përmirësimin e funksionimit të trurit dhe memories. Studime të ndryshme e kanë dëshmuar aftësinë e luleshtrydheve për të parandaluar dhe përmirësuar dobësimet mendore të cilat shfaqen me plakjen. Luleshtrydhja është barishtore e cila fillimisht është zbuluar në Kili. Ky frut i vogël me ngjyrë të kuqe është tejet i shëndetshëm, sepse përmban një përbërës të fuqishëm, i cili quhet fiestinë.
Çfarë është fisetina?
Fisetina është aromatizues, prezente te mollët, rrushi, qepët dhe kastravecët, por më së shumti te luleshtrydhet. Ajo përmban veti antioksiduese, të cilat ndihmojnë në frenimin e dëmtimit të qelizave që shkaktohen nga rrezet e lira. Disa studime thonë se luleshtrydhet janë të afta në parandalimin e Alzejmerit dhe sëmundjeve tjera neurodegjeneruese të cilat ndërlidhjen me plakjen.