Kur duhet kontrolluar glicemia dhe çfarë mund të bëni për të parandaluar diabetin tip 2

2737

E rekomanduar është matja esëll dhe 2 orë pas ngrënies. Shenjat janë: etje, urinim i shtuar, rënie në peshë

Diabeti i sheqerit është një sindromë e çrregullimit të metabolizmit që rezulton në hiperglikemi (nivel i lartë i sheqerit në gjak), dhe kjo si pasojë e një deficiti në sekretimin e insulinës, (hormon i pankreasit) apo si pasojë e uljes së efektivitetit të saj, ose të dyja arsyet së bashku.

Diagnoza e diabetit:

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf