Kur cistet në vezore bëhen të rrezikshme, ja mjekimi që përdoret

295

VEZORET POLICISTIKE/ Sëmundjet e zemrës dhe të enëve të gjakut, janë 7 herë më të shpeshta te personat me ciste

Sindromi i vezorëve policistik është sëmundja më e shpeshtë hormonale tek femrat dhe shkaktari më i shpeshtë i stagnimit të ovulimit. Emërtimi vjen nga dukja e vezores, në të cilën ndodhen një numër i madh cistesh. Përveç kësaj, vezorët zakonisht janë dyfish më të mëdha se ato normale, sipërfaqe të tendosura ngjyre hiri në të bardhë, nën të cilën gjenden ciste në madhësi  5-15 mm. Vlerësohet që 5 deri në 10 % të grave në periudhën pjellore vuajnë nga kjo sëmundje.

Diagnostikimi

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf