Kujdesi për shëndetin e stomakut në dimër

200

Në stinën e dimrit, shëtitja mirë është të bëhet në ambient të mbyllur dhe jo menjëherë pas vaktit, por pas 20-30 minutash

Dimri është stina më e ftohtë e vitit dhe mund të sjellë disa pasoja në organizmin tonë. Gjatë kësaj stine sekretimi i lëngjeve të stomakut mund të jetë më i tepërt se në stinët e tjera. Në dimër mundësia për përhapjen e sëmundjeve si ulçera e stomakut, gastrit, etj është më e lartë. Sipas filozofisë kineze, dimri është stina e rezervimit të energjisë dhe të elementëve ushqyes, të cilat duhet të treten dhe të thithen nëpërmjet stomakut. Prandaj, duhet t’i kushtohet një vëmendje e madhe masave për mbrojtjen e shëndetit të stomakut në këtë stinë. Sipas teorisë së mjekësisë tradicionale kineze, sëmundjet e stomakut evitohen me metoda popullore si p.sh; mbajtja e një regjimi të veçantë ushqimor, ushtrimet fizike si dhe mënyra e veshjes. Më poshtë, ju sjellim disa sugjerime mbi mbrojtjen e shëndetit të stomakut.

1. Konsumi i më shumë ushqimeve me karakteristika të ngrohta

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf