Konsumimi e tepërt i kësaj ëmbëlsire sjell dëmtim të zemrës

215
Administrata e ushqimit dhe drogës nga ngritur alarmin se shumë njerëz janë paraqitur me ritme të parregullta zemrës pas natës së Halloween-it.
Sipas tyre shkak për këtë janë konsumimi i tepërt i haribove të zeza që janë dhe të preferuara për këtë festë.
Ekspertët paralajmërojnë që konsumimi i i ëmbëlsirave të zeza duhet të jetë i pakët pasi ato shkaktojnë ritme të parregullta. 
Sipas mjekëve haribot e zeza që përgatiten me xhelatin të zezë kanë në përbërje dhe glycyrrhizin, agjent ëmbëltues i cili merret nga rrënjët e shkurreve.
Konsumimi i tij në mas sjell një rënie të nivelit të kaliumit i cili ndikon drejtpërdrejt dhe në ritmit jo normal të zemrës, ku në disa raste mund të jetë dhe fatale.
Likuiricia, shkurrja nga e cila merret dhe përbërësi kryesor i kësaj ëmbëlsirë rritet në Turqi, Greqi dhe Azi.
Kryesisht ajo përdoret për ilaçet që kurojnë sëmundjet si ulcerë, bronke, kollën dhe infeksione të tjera.