Konjunktivi alergjik në sy, si shfaqet, komplikacionet dhe mjekimi

297

KUJDES! Çdokush mund të preket nga konjunktivi alergjik. Kjo sëmundje mund të kurohet, por jo të shërohet

Në periudhën e pranverës vëmë re që ka shfaqje të infeksioneve të cipës së bardhë, që përfshin edhe kokërdhokun e syrit, të cilat quhen konjunktivite. Këto konjuktivite grupohen në konjunktivite bakteriale, konjunktivite virale ose virusale dhe në konjunktivite të përziera. Këto konjunktivite nuk është e thënë se kapin vetëm moshat e vogla, fëmijët, alergjikët, por prekin edhe moshat e rritura. Kjo ndodh, sepse personat, të cilët janë konstatuar më parë me alergji, iu përsëritet cikli gjithmonë në periudhën e pranverës dhe bëhen konjunktivite alergjike sezonale. Pacienti, në këtë rast e di që në këtë periudhë i fillon alergjia me kruarje të syve, me djegie, ndaj edhe drejtohet tek mjeku.

Si shfaqet konjuktivi alergjik? 

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf