Kolesteroli i lartë dhe ushqimet që nuk duhen konsumuar

680
Sigal

I rëndësishëm është edhe aktiviteti fizik. Kolesteroli, si të gjitha yndyrat e tjera, mund të digjet përmes një aktiviteti të rregullt fizik

Kolesteroli është një lipid normalisht i pranishëm në gjakun tonë. Po të mos ekzistonte, shumë hormone nuk do të mund të “ndërtoheshin” nga mëlçia jonë. Pra vetëm tepria e kolesterolit është e dëmshme, pasi ajo ngjitet mbi arteriet koronare, duke shkaktuar dëme vaskulare. Në një përqindje të lartë të rasteve, kolesteroli i lartë është me bazë ushqimore; një ushqim i larmishëm, i pasur me zarzavate dhe fruta të freskëta mund të luftojë kolesterolin e tepërt. I rëndësishëm është edhe aktiviteti fizik: kolesteroli, si të gjitha yndyrat e tjera, mund të digjet përmes një aktiviteti të rregullt fizik.

Eksperienca ka treguar se një dietë e kufizuar në ushqimet e poshtë treguara dhe në fitoterapinë e përshkruar, mund të ulë kolesterolin e tepërt, HDL-në, në shtatëdhjetë përqind te rasteve dhe si pasojë mund të ngrejë kolesterolin e “mirë”.

Ushqime që duhen evituar: Gjithçka që përmban margarinë vegjetale të hidrogjenuar, vaj vegjetal palme e koku.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf