Vaji i peshkut ka një numër të madh të acideve yndyrore si omega-3 dhe sterols . Vaji i peshkut është shumë i dobishëm për shëndetin e përgjithshëm dhe ka vetitë e fuqishme antioksiduese. Është gjithashtu i njohur për të ruajtur shëndetin e sistemit kardiovaskular. Megjithëse është përdorur shumë në të kaluarën, gjatë dy shekujve të fundit, përdorimi i saj duket se është zvogëluar.

 

Filloi ta rimarrë popullaritetin e tij për shkak të ndërgjegjësimit në rritje të njerëzve për domosdoshmërinë e një stili të shëndetshëm të përbërë nga një dietë e shëndetshme, aktivitet fizik i rregullt dhe sa më pak stres që të jetë e mundur. Vaji i peshkut mund të gjendet në kapsulë ose në formë të lëngshme. Kjo e fundit është më e lire. Shija dhe era në formën e shurupit është mjaft e fortë, kështu që njerëzit zakonisht zgjedhin kapsulat.

Kapsulat gjithashtu përmbajnë gliceride përbërësit kryesorë të të cilave janë acidi palmitik, acidi oleik dhe omega-3 dhe omega-6 acide yndyrore. Kur vihen në kontakt me oksigjenin, acidi yndyror omega-3 korrozohet shpejt, por kapsulat e xhelatinës parandalojnë oksidimin dhe e bëjnë produktin më të gjatë.

Vitamina A dhe D në vajin e peshkut kanë fuqinë për të përmirësuar rritjen e qelizave në mukozën dhe qelizat në lëkurë. Ky vaj është i shkëlqyer për lëkurën, thonjtë dhe flokët. Për më tepër, vitamina D ka fuqinë për të trajtuar ankthin, ngërçet e këmbëve dhe stresin dhe gjithashtu mund të përmirësojë absorbimin e kalciumit i cili është thelbësor për lëkurën dhe kockat.

Përbërësit:

1 lugë vaj peshku

1 lugë mjaltë

1 filxhan çaj të ftohtë çaji kamomil

Përgatitja:

Përzieni përbërësit në një tas dhe pastaj vendoseni maskën në fytyrë. Lëreni atë për 5 minuta dhe pastaj shpëlajeni fytyrën me çajin e ftohtë të kamomilit. Liheni lëkurën të thahet vetë.