Kini kujdes nga sheqeri, mos e konsumoni para gjumit

307

Konsumimi i sheqerit shkakton shumë efekte anësore në organizmin e njeriut, sidomos kur merret para gjumit.

Ndodh që të shtojë sheqerin në gjak si dhe të ndikojë në peshë. Për të gjithë adhuruesit e cokollatave apo ëmbëlsirave, sugjerohet që të konsumohen një orë para gjumit, në të kundërt do e kenë të vështirë të flejnë.

Përvec kësaj, trupi ka nevojë ta tresë ushqimin dhe nuk arrin ta bëjë këtë gjë gjatë natës. Sheqeri është i dëmshëm dhe për dhëmbët, prandaj nëse doni ti ruani shmangni disa ëmbëlsira.

E njëjta gjë sugjerohet dhe për ushqimet e tjera që konsumohen vonë në darkë, por kujdes i vecantë duhet patur tek sheqeri.