Këshilla mjeksore për migrenën, shenjat dhe trajtimi i saj.

229

Alergjitë dhe shtëpitë me nivel të ulët alergjenësh

Migrena

Në përgjithësi, migrena është një dhimbje koke. Sipas faqes zyrtare “doktoriim.com”, termi migrenë përfshin një sërë simptomash të tjera që ndodhin në pjesë të ndryshme të trupit, përpara ose në të njëjtën kohë me dhimbjen e kokës.

Simptomat e migrenës

Një dhimbje koke e moderuar në të fortë, që zgjat për disa orë deri në disa ditë;

Dhimbja e kokës mund të paraprihet nga një aura (shihni më poshtë);

Dhimbja është e përqendruar në mes të syve, në pjesën e prapme të kokës, por mund të përfshijë edhe të dyja pjesët e kokës;

Marramendja, ndjeshmëria ndaj dritës dhe zhurmave shpesh shoqërojnë dhimbjen e kokës;

Zakonisht, migrena ju ndalon që të merrni pjesë në aktivitetet e zakonshme.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf