Këshilla mjekësore – Ja si të luftoni infeksionin e veshëve

145

1-Trajtimi fillimisht i infeksionit
konsiston në pastrimin apo bërjen lavazh të kanalit të veshit dhë kjo ndihmon në
heqjën dhe shpërndarjen e grumbullit të infeksionit të mbledhur në zona të
caktuara.
2-Më pas nëpërmjet një fitili, deri në mesin e veshit, arrihet që të shpërndahet
i gjithë pëzmatimi i mbledhur.
3-Njëkohësisht duhet bërë edhe trajtimi mjekësor në të cilin hidhen antibiotikët
në vesh për të trajtuar dhe kuruar zonën në të cilën më parë ishte mbledhur pezmatimi
dhe që kishin çuar në enjtjen e veshit.
4-Është e rëndësishme që të shmanget marrja ë ilaçeve qëtësuese vetë në
farmaci, pa rekomandim, sepse ato nuk ndikojnë në përmirësimin e situatës, vetëm
sa mund ta rëndojnë dhe më shumë.