Këshilla mjekësore/ Efektet anësore të paracetamolit

221

Pavarësisht se rekomandohet, paracetamoli nuk është
efektiv në trajtimin e dhimbjes së shpinës dhe osteoartritit.

Kështu thuhet në një studim të
shkencëtarëve austrialianë.

Sipas BBC, studimi i publikuar në
British Medical Journal, arrin në përfundimin se ky ilaç nuk përmirëson
cilësinë e jetës dhe nuk redukton problemet.

Madje shkencëtarët thonë se shton
mundësinë që të keni probleme me mëlçinë.

Bazuar mbi këtë përfundime, thuhet
se autoritetet shëndetësore në Britani do të vendosin mbi udhëzimet e tyre për
këtë ilaç.