Keni kolesterol të lartë? Shkencëtarët sjellin zgjidhjen, zbulojeni!

347
Një vaksinë që ulë kolesterolin ka treguar se ndihmon me uljen e gjasave për sulm në zemër për një të katërtën.
Dy vjet më parë alirocumab ishte aprovuar nga NHS për t’u përdorë tek personat që nuk mund të toleronin ilaçet për uljen e kolesterolit si dhe tek personat që kishin histori familje të problemeve me kolesterol. Tani shkencëtarët kanë gjetur se ky tretman ulë gjasat për sulm në zemër deri në 24%.
Këto të gjetura janë nga një testim me 19,000 pacientë dhe janë publikuar në konferencën për kardiologji në SHBA.