Keni përjetuar ndonjëherë mpirje të duarve dhe gishtave ndërkohë që flini? Mund të jetë shenjë e parë e të ashtuquajturës sindroma e tunelit karpal, që prek me miliona njerëz në të gjithë botën. Nëse injorohet, mund të shkaktojë dëmtime afatgjate, prandaj është e rëndësishme të merrni masa parandaluese.

Çfarë është sindroma e tunelit karpal?

Sindroma e tunelit karpal njihet ndryshe si ndrydhje e lehtë nervore. Simptomat e para të kësaj sindrome janë mpirja dhe ndjesia si shpim me gjilpërë në duar dhe kyçe gjatë natës. Me përkeqësimin e gjendjes, mund të përkeqësohen simptomat edhe gjatë ditës. Gratë zakonisht preken më shumë nga kjo sindromë. Është shumë e rëndësishme që të ndërmerrni masa parandaluese për zhvillimin e kësaj sindrome.