Jo konsum i madh sheqerit, mund të prodhojë kancer

Sheqeri i kallam sheqerit dhe sheqeri i panxharit, janë të njëjtë. Ndryshimi ndërmjet të dyjave është se njëri është në ngjyrë kaf ndërsa ëmbëlsuesi më i përdorur sot është sheqeri i bardhë i zakonshëm dhe gjendet kudo tek uji tonik, biskotat, buka etj.

Sipas shkencëtarëve, sheqeri është një nga ushqimet më të dëmshme për shëndetin e njeriut dhe duket të përdoret sa më pak. Konsumimi i tepërt i sheqerit është i lidhur me prodhimin e kancerit. 

KËSHILLA:

Për një jetë sa më të shëndetshme pa sheqer

-evitoni konsumin e shpeshtë të ëmbëlsirave

-konsumoni lëngje që nuk kanë sheqer ose përmbajtje të lartë të sheqerit

-kontrolloni ambalazhin e produkteve. Sigurohuni të mos përmbajnë fruktozë, glukozë etj.

-preferoni ëmbëlsirat e përgatitura në shtëpi