Ja si t’i mbroni kockat, sipas moshës që keni

277

KËSHILLA/ Ndërkohë që trupi dhe hormonet ndryshojnë, ju duhet të bëni disa gjëra të rëndësishme

A e dinit se ushtrimet e pabëra gjatë fëmijërisë apo në rini, mos marrja e mjaftueshme e kalciumit dhe konsumimi i tepërt i kripës dëmtojnë kockat tuaja?  Sipas specialistëve, ju mund t’i mbroni kockat pavarësisht moshës që mund të keni duke u ushqyer mire, duke bërë ushtrime dhe qëndruar larg cigares. Ndërkohë që trupi dhe hormonet ndryshojnë, ju duhet të bëni disa gjëra për të mbrojtur kockat:

Ushqyerja 

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf